In memoriamNetta


SAKSANPAIMENKOIRA MAKROS NETTA "NETTA"

17.1.1983 - 13.1.1991 Kasv. Kristiina ja Pekka Hannula
KoiraNet
Netta oli minun ensimmäinen oma koirani. Netan kanssa ei näyttelyissä käyty,koska se oli melko pitkäkarvainen.Luonteeltaan Netta oli mitä ihastuttavin.Tarmoakin kyllä löytyi kaikenlaiseen puuhasteluun,mutta mikään energiapaukku se ei ollut.Ihmisiä ja toisia koiria kohtaan oli todella sosiaalinen.Netan luultavin kuolinsyy oli veritulppa päässä tai verisuonen katkeaminen.


Minni

NEWFOUNDLANDINKOIRA VENLA "MINNI"

26.11.1989 - 21.8.1997 Kasv.Heljä Kouki
KoiraNet
Minnin kanssa harrastimme vähän sitä sun tätä! Eli tokossa kävimme aina avoimessa luokassa asti,mutta siinä emme enää ykkösiä saaneet,näyttelymenestys oli vaihtelevaa,tuli ykköstä,KUMAa, kakkosta ja jopa kolmosta? Rauniot olivat kuitenkin Minnin rakkain harrastus,niistä se nautti kovasti.Minni oli luonteeltaan myös äärimmäisen sosiaalinen kaikkia eläimiä ja ihmisiä kohtaan ja itsepäinen kuin muuli! Minni lopetettiin katkenneen ristisiteen vuoksi,en halunnut enää niin vanhaa koiraa rasittaa vaikealla leikkauksella.

Alma

LANDSEER ALMA "ALMA"

15.7.1987 - 28.5.1996 Kasv.Anne Parkkila
Näyttelyt
KoiraNet


Almakaan ei mikään näyttelykoira ollut,kakkosia tuli ja kolmosia. Luonteeltaan Alma oli hieman epäluuloinen vieraita ihmisiä kohtaan ja toisia koiria kohtaan dominoiva. Alman näyttelyura loppuikin jo ennen kahden vuoden ikää,koska koira ei siitä lainkaan nauttinut.Kotikoirana Alma oli mitä ihanin ja helpoin. Ainoa ongelma oli toiset nartut.Minnin kanssa tuli toimeen,koska Minni oli mitä oli,mutta Helkan kanssa välit meni poikki totaalisesti sen jälkeen kun Helka oli astutettu.Alma muuttikin tuolloin naapuriin vanhempiani viihdyttämään ja vietti siellä eläkepäivänsä.Alma lopetettiin iensyövän vuoksi.

Jella

LANDSEER JELLA DE LA VALLEE FERON "JELLA"

4.4.1994 - 7.5.2001 Kasv.Brigitte ja Willy Dehais
Näyttelyt
KoiraNet


Jella oli minun ensimmäinen tuontikoirani.Se oli jo 9 kk ikäinen kun matkusti Ranskasta Suomeen. Kuukauden täällä oltuaan sairastui penikkatautiin,onneksi kuitenkin selvisi siitä.Näyttelyistä Jella sai kerran sertinkin,montaa kertaa se ei kyllä näytillä käynytkään.Luonne oli todella ihana.Tuli myös toimeen kaikkien koirien,ihmisten ja kissojen kanssa.Yhden pentueen teki minulle,pari vuotta sen jälkeen jouduttiin kohtu poistamaan märkäkohdun vuoksi ja jo 7 vuotiaana lopetettiin luusyövän vuoksi.

Helka

LANDSEER FIN MVA VAAHTERANLEHDEN ELDAR "HELKA"

17.04.1991 - 12.09.2003 Kasv.Eero Hällfors
Näyttelyt
KoiraNet


Helka oli kennelini kantanarttu. Luonteeltaan Helka oli ihmisystävällinen ja luultavasti tasapainoisin ja viisain koira,jonka olen tuntenut. Sillä oli itsevarmuutta niin paljon,ettei sen tarvinnut edes murista kaikille, jotka sitä "kumarsivat" Se on ainoa narttu,jota jopa Olka kunnioitti.
Helka eli terveen,pitkän elämän. Kaksi kertaa nisäkasvaimia jouduttiin tosin poistamaan,mutta muuten eläinlääkärissä käytiin vain rokotuksia saamassa. Hammasta menin nytkin siltä poistattamaan, mutta hampaanpoiston yhteydessä lääkäri huomasi kasvaimet leukaluussa.

Mauno

Kissa "MAUNO"

26.4.1994 - 12.8.2005 kasvattaja Kaisa Kuutti


Mauno oli täydellinen "koira-kissa". Opetti aina pennutkin pienestä pitäen ajamaan itseään takaa... Ikinä se ei kynsiään käyttänyt koiriin, vaikka joskus sitä melkein toivoinkin. Pennuille kun olisi ollut hyvä kun olisivat pienen läppäisyn saaneet, olisivat oppineet vähän kunnioittamaan kissaakin. Mauno joutui viimeiselle matkalleen onnettomuuden seurauksena. Takajalka oli sen verran murskana, ettei sitä enää voinut korjailla.


Johannes

LANDSEER FIN & EST MVA PMV-01 KNALLIKALLION AATELINEN ATTE "JOHANNES"

09.07.1993 - 03.09.2005 Kasvattaja.Ritva Nurmi
Näyttelyt
KoiraNet


Johannes eli pitkän ja terveen elämän, kuten emänsä Helkakin. Koko ikänsä se oli kovasti "naisiin menevä", eli kaikki nartut jotka tapasi, piti ainakin yrittää astua... alkuun tosin uroksetkin, kunnes se sai luvalla ensimmäisen nartun astua ja huomasi ettei ihan kaikki olekaan tyttöjä! Tosin vanhemmalla iällä siitä tuli nuori jälleen ja kun sen kanssa veteraanikehiä kolusin näyttelyissä, niin yritti jälleen paras uros-kisassa epätoivoisesti iskeä kilpakumppaneitaan. Vuoden -05 kevättalvella siltä leikattiin anaaliadenoma sekä se kastroitiin samalla. Leikkaus meni hyvin ja koira toipuikin siitä nopeasti. Nyt syksyllä kuitenkin sillä alkoi ensin olla ongelmia sisällä liukkaalta lattialta ylösnousemisessa, ulkona sujui hyvin. Lopetuspäivänä meni kuitenkin takapää kokonaan alta, ei päässyt ulkoa sisälle. Päivystävä eläinlääkäri kävi kotona antamassa viimeisen piikin. Siitä olen kuitenkin iloinen, ettei sillä ollut tuskia, lääkäriä odotellessa se söi nimittäin vielä viimeisen possunkorvansa ja jopa murisi kissalle, joka oli tulossa osingoille.
Olka

VAAHTERANLEHDEN RAUROS "OLKA"


.09.10.1998 - 4.9.2006 Kasvattaja Eero Hällfors
Näyttelyt
koiraNetin tiedot


Olka oli varmasti huumorintajuisin koira mitä itselläni on ollut, sekä myös lyhytpinnaisin. Se oli ihmisiä kohtaan tosi ystävällinen, mutta toisia narttuja kohtaan ylidominoiva. Sen vuoksihan en sillä koskaan pentujakaan tehnyt, vaan steriloin sen jo alle kaksivuotiaana. Olka osasi temppuja ja teki niitä tosi mielellään. Sen taitoihin kuului tanssitaito, jonka se oppi aivan itsekseen. Minun ei tarvinnut siihen lisätä kuin käsky. Toinen temppu minkä se oppi helposti, oli käskystä haukkuminen. Olkan äkillinen poismeno tuli kyllä täydellisenä yllätyksenä. Se oli vielä klo 14 aivan ok ja sitten löysin sen kuolleena klo 17. Oli vain ihan rauhallisesti nukkunut pois.TenhoFIN MVA
Knallikallion Delure
"Tenho"
18.5.1996 - 16.10.2007
Jella de la Vallee Feron
Fin&Est Mva PMV-01 Knallikallion Aatelinen Atte
Kasv.&om. Ritva Nurmi
HD:A ED:0
TOKO ALO

koiraNetin tiedot Näyttelyt
Elmäni koira! Kiitos Tenho näistä kaikista vuosista jotka kanssani vietit. Ne olivat ikimuistoiset! Muuta ei tästä koirasta voi sanoa, kuin että iso sydän...Lempi
Knallikallion Dryade
"Lempi"
18.5.1996 - 27.6.2008
Fin&Est Mva PMV-01 Knallikallion Aatelinen Atte
Jella de la Vallee Feron
Kasv.&om. Ritva Nurmi
HD:A ED:0

koiraNetin tiedot Näyttelyt